Nincs olyan kultúra, mely ne dicsőítené a fából készült bútorokat, dekorációkat és kiegészítőket. Nem véletlen. Nem csak gyönyörűek, de a léleknek is jót tesznek, ennek oka pedig nem más, mint a folyamatos útkeresésünk, kapcsolódásunk a Mindenséggel.

Teakfa fogas
Teakfa a fák királynője

A fa, mint a spiritualitás

Számtalan helyen szokás még, hogy egy gyermek születésekor fát ültetnek és megfigyelhető, hogy a halál pillanatában is ugyanezt teszik. Hiszen a múlandóság megállítása, az élet továbbadása minden pillanatban, mindenki számára fontos.

A fa az égbe tör, ahogyan maga az élet és a lélek is.

Épp ezért válik megnyugtatóvá egy erdei séta, a megmunkált fa természetes illata és látványa, sőt, van, aki a forgácsra esküszik, mint az otthon illatának harmóniája. Hiszen a fa az élet, a család és a teljesség jelképe.

Látványa és illata megnyugtatja az elmét, segít elcsendesedni és nem utolsó sorban hozzájárul a saját belső harmóniánk megteremtéséhez és megőrzéséhez.

Teakfa, a fák királynője

Nem véletlen, hogy az ezerarcú csodafa egyre nagyobb teret hódít a bútorok irányában is. A fa, ami akár 40 méter magasra is megnő és aranybara-középbarna színe idővel ezüstösre változik. Messzemenőkig az egyik olyan fafajta, ami meglehetősen magas olaj és gumitartalommal rendelkezik, így megannyi esetben felületkezelést sem igényel.

A teak további különlegessége, hogy nem hasad, nem feketedik meg és nem hajlik akkor sem, ha fémmel érintkezik és a nedvességet is kiválóan bírja. Nem véletlen, hogy yachtok, hajók készülnek belőle, de a teakfából készült kültéri bútorok is egyre nagyobb teret hódítanak, sőt, vannak olyan épületek is, melyeknek hatalmas része teakfából épül.

A teakfa nem ismeri a szú és egyéb kártevők létezését

Nem véletlenül hívják a fák királynőjének, hiszen eszében sincs kártevőkkel és élősködőkkel lepaktálni. Épp ezért a belőle készült bútorokban nem találunk majd sem szút sem egyéb növényi kártevőket sem. Nem véletlen, hogy hibátlan termékek készülhetnek belőle, hiszen semmi nem képes arra, hogy roncsolja a törzsét.

A Teakfa anyagának természete a türelem és bennünket is arra tanít.

Nem véletlen, hogy akár 80 évet is várni kell arra, hogy a fa kivághatóvá váljon, de 40 év alatt semmiképp sem esik a fakitermelés sorába.  A kivágás után azonban nem kezdik meg az azonnali megmunkálást, hiszen 1-2 évet várni kell előtte, hogy a fa kiszáradjon.

A türelem azonban minden percet és évet megér, hiszen a belőle készült álomszép bútorok és dísztárgyak emberöltőkön keresztül elkísérnek bennünket.

Nem véletlen, hogy az egyik legnemesebb fafajta a teak, melynek nem csak a bőrhöz hasonló természetesen tiszta illata van, de minden pillanatban képes arra, hogy elkápráztasson bennünket.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...